INTELWATER
Η εταιρεία INTELWATER ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2004 με έδρα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και υποκατάστημα στην Αθήνα και στην Κρήτη και ασχολείται με τον τομέα των κατασκευών Η/Μ πισίνας, επεξεργασίας νερού αλλά και του εμπορίου.
9ο χλμ.Εθνικής Οδού, Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανίων, Κτήριο NADI, Μετά το Cosmos τηλ¨2310 464825, fax: 2310 464725, info@intelwater.gr
info@intelwater.gr
Τηλέφωνο: 2310 464800
ΔΕ - ΠΑ 8-5
9ο χλμ Θεσ/νικης - Μουδανιών
Title Image

Heatsavr – Υγρό Κάλυμμα Πισίνας

Μειώστε τις ανάγκες θέρμανσης της πισίνας σας, εξοικονομήστε ενέργεια
Heatsavr - Υγρό Κάλυμμα Πισίνας

Heatsavr – Υγρό Κάλυμμα Πισίνας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΕΩΣ 50%.

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ – Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ

Το Heatsavr (προφέρεται ΧΙΤ ΣΕΪΒΕΡ) είναι ένα πατενταρισμένο προϊόν (κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας) το οποίο αναπτύχθηκε πριν από 16 χρόνια από την Flexible Solutions of Canada, μια εταιρεία του ομίλου ΑΜΕΧ η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας ελέγχου της εξάτμισης. Το Heatsavr είναι ένα βιοδιασπώμενο υγρό, το οποίο παίρνει την μορφή ενός μονομοριακού στρώματος πάνω από την επιφάνεια του νερού της πισίνας. Αυτό το στρώμα μειώνει σημαντικά την εξάτμιση , επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτόν όχι μόνο εξοικονόμηση ενέργειας για την θέρμανση του νερού της πισίνας, αλλά στις εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες επιτυγχάνεται επιπλέον μείωση του κόστους ελέγχου της υγρασίας όπως επίσης μείωση και του κόστους για τις ανάγκες θέρμανσης του ανακυκλούμενου αέρα του χώρου.

Οφέλη Χρήσης

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ
• Μείωση στις ανάγκες θέρμανσης έως 50%.
• Μείωση της απώλειας νερού λόγω εξάτμισης.
• Ακόμη και σε μη θερμαινόμενες εξωτερικές πισίνες, εγκλωβίζει την ηλιακή θερμότητα στο νερό και αυξάνει την θερμοκρασία του, όπως ακριβώς και ένα ηλιακό ισοθερμικό κάλυμμα πισίνας.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ
• Μείωση στις ανάγκες θέρμανσης έως 50%.
• Μείωση της απώλειας νερού λόγω εξάτμισης.
• Μείωση της υγρασίας στο χώρο της πισίνας
• Μείωση της λειτουργίας του αφυγραντή κατά 50%
• Μείωση της ανάγκης εισαγωγής “φρέσκου” αέρα στο χώρο κατά 50%
• Μείωση της ενέργειας για θέρμανση του “φρέσκου” αέρα κυρίως το χειμώνα.
• Εξάλειψη των οσμών χλωρίου στο χώρο της πισίνας

Τρόπος Δράσης

Για πάνω από 50 χρόνια, οι επιστήμονες γνώριζαν ότι αν μια μονοστρωματική μονοστιβάδα (πάχους ενός μορίου) εξαπλωθεί σε όλη την επιφάνεια ενός υγρού, μπορεί να μειώσει δραματικά την εξάτμιση του καθώς επίσης και την απώλεια ενέργειας. Πολλές εταιρείες προσπάθησαν να αναπτύξουν μια τέτοια τεχνολογία, αλλά μέχρι οι Flexible Solutions of Canada ανακαλύψουν το πατενταρισμένο προϊόν Heatsavr, το οποίο έχει εισαχθεί στην αγορά της Βόρειας Αμερικής εδώ και πάνω από 12 χρόνια, καμία άλλη εταιρεία δεν ήταν σε θέση να δημιουργήσει μία μονοστρωματική μονοστιβάδα μορίων (σκέπασμα), που να είναι αξιόπιστη, οικονομικά συμφέρουσα (ανέξοδη) και να μπορεί να ανασυγκροτηθεί αποτελεσματικά μετά από κάποια διαταραχή του νερού. Σε μη τεχνικούς όρους, το Heatsavr είναι ένα μείγμα από επιλεγμένα συστατικά τα οποία είναι ελαφρύτερα από το νερό κι έτσι επιπλέουν στην επιφάνεια του. Τα μόρια του υγρού έλκονται μεταξύ τους, έτσι ώστε να προσπαθούν πάντα να πάρουν την μορφή ενός πολύ λεπτού στρώματος σε όλη την επιφάνεια του νερού της πισίνας. Το μέγεθος των μορίων είναι εξαιρετικά μικρό, περίπου 500 φορές μικρότερο από την φίλτρανση που επιτυγχάνει ένα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας φίλτρο. Σε αντίθεση με ένα συμβατικό κάλυμμα πισίνας που πρέπει να αφαιρεθεί από την πισίνα για την χρήση της για κολύμπι, το Heatsavr διασπάται κάθε φορά που το νερό διαταράσσεται αρκετά, και επανασχηματίζεται όταν το νερό γίνει και πάλι ήρεμο. Σε πιο τεχνικούς όρους, οι ιδιότητες του Heatsavr περιλαμβάνουν έναν μοναδικό μηχανισμό εξάπλωσης δίνοντας στο υγρό την μορφή ενός στρώματος, πάχους ενός μορίου, κάνοντας χρήση των απωθητικών δυνάμεων που δημιουργούνται από την αποσύνθεση των ιοντικών ενώσεων του υγρού, όταν διαλύεται στο νερό. Τα αρνητικά και τα θετικά ιόντα απωθούνται μεταξύ τους και έτσι γρήγορα εξαπλώνεται ένα film στην επιφάνεια του νερού της πισίνας.
Τα ειδικά προσαρμοσμένα μόρια του Heatsavr έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
• Έχουν υδρόφιλες άκρες οπότε προτιμούν να έχουν τα «πόδια» τους στο νερό.
• Έχουν υδρόφοβες κεφαλές οπότε οι κεφαλές τους βρίσκονται στον αέρα.
• Είναι απλωμένα το ένα δίπλα στο άλλο και υπάρχει αντίσταση στην ανάβαση του ενός μορίου πάνω στο άλλο μόριο.
• Έχουν πλευρικές αλυσίδες οι οποίες αλληλοσυνδέονται κι έτσι συγκρατούν τα μόρια του νερού.
• Έχουν σύντομο χρονικό διάστημα ζωής, η βιοαποικοδόμηση τους στον αέρα και στο νερό πραγματοποιείται μέσα σε λίγες μέρες.

Εξωτερικές Πισίνες

Η χρήση του Heatsavr στις εξωτερικές θερμαινόμενες πισίνες παρέχει :
• ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
• ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΝΕΡΟΥ ΛΟΓΩ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ
• ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΩΣ ΕΝΑ ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ.

Στις εξωτερικές πισίνες το Heatsavr λειτουργεί ως ένα απλό συμβατικό κάλυμμα. Οι εξωτερικές πισίνες είναι καλοί συλλέκτες της ηλιακής ακτινοβολίας, αλλά χωρίς ένα ηλιακό κάλυμμα ένα μεγάλο μέρος της θερμότητας χάνεται, διότι επιστρέφει μέσω της εξάτμισης στην ατμόσφαιρα. Η χρήση του Heatsavr επιτρέπει ένα πολύ μεγαλύτερο τμήμα της ηλιακής ενέργειας να διατηρείται στο νερό της πισίνας , αφού υπάρχει μείωση της εξάτμισης του νερού. Γεγονός που σημαίνει ότι μια εξωτερική μη θερμαινόμενη πισινά θα είναι αισθητά πιο ζεστή (με ένα φυσικό τρόπο) και σε μια εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα θα σημειωθεί σημαντική μείωση του κόστους για την θέρμανση της. Η εξάτμιση είναι ο λόγος για το 70-90% της απώλειας θερμότητας από το νερό μιας πισίνας. Η χρήση του Heatsavr μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος για την θέρμανση της.

Εσωτερικές Πισίνες

Η χρήση του Heatsavr στις Εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες παρέχει:
• ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.
• ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΥΓΡΑΝΣΗ.
• ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ, ΑΦΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΝΩΠΟΥ ΑΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ.
• ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΝΩΠΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΟΥΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ (ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΑΕΡΑΣ – ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ) ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ
• ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΟΣΜΩΝ ΧΛΩΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ
• ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΝΕΡΟΥ ΛΟΓΩ ΕΞΑΤΜΣΙΣΗΣ

Στις εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες η χρήση του Heatsavr δεν μειώνει μόνο το κόστος για την θέρμανση του νερού. Αυτό αποτελεί μόνο ένα μέρος από την εξοικονόμηση ενέργειας που μπορεί να πραγματοποιηθεί από την χρήση του. Σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να πραγματοποιηθεί από την σημαντική μείωση των απαιτήσεων για αφύγρανση, για ανανέωση αέρα στον εσωτερικό χώρο της πισίνας, αλλά και την θέρμανση αυτή του “φρέσκου” αέρα κυρίως κατά την διάρκεια του χειμώνα που απαιτεί θέρμανσή του. Με λίγα λόγια λιγότερο υγρασία σημαίνει λιγότερη αφύγρανση, λιγότερος εξαερισμός και διατήρηση σταθερότερης θερμοκρασίας χώρου. Άλλο σημαντικό όφελος από την χρήση του Heatsavr είναι η παντελής έλλειψη οσμής χλωρίου στο χώρο της πισίνας και η αποτροπή αίσθησης δυσφορίας που προκαλεί η οσμή του στους λουόμενους.

Υγεία και Ασφάλεια

Υγεία και Ασφάλεια ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΙΝΗ Το heatsaver είναι προιόν ελεγμένο από παγκοσμίως αναγνωρισμένα ινστιτούτα και οργανισμούς και παρέχει ασφάλεια στην υγιεινή των κολυμβητών της πισίνας.
• Είναι μη τοξικό.
• Βιοδιασπώμενο εντός λίγων ημερών
• Διαφανές
• Δεν έχει οσμές.
• Μη ανιχνεύσιμο από τους χρήστες της πισίνας, άγευστο, άοσμο, δεν αφήνει κατάλοιπα στα μαλλιά και στα διάφορα είδη ένδυσης..
Φέρει Πιστοποιητικά από τους εξής ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς και φορείς:
• Υπουργείο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας
• NSF • Υπουργείο Υγείας Νέας Ζηλανδίας
• Aqua Science Consultants PTY Ltd

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Η χρήση του Heatsavr δεν επιδρά στην φυσιολογική χημεία του νερού της πισίνας και είναι συμβατή με όλα τα συστήματα επεξεργασίας του νερού, με εξαίρεση το όζον δεδομένου ότι τα φίλτρα ενεργού άνθρακα θα κατακρατήσουν το Heatsavr, οπότε θα το απομακρύνουν με αυτό τον τρόπο από το νερό της πισίνας. Ωστόσο, η χρήση του όζοντός μειώνεται σημαντικά, όχι μόνο εξαιτίας του υψηλού κόστους του, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί κατασκευαστές (αλλά και ιδιοκτήτες) πισίνας, επιλέγουν να διακόψουν την χρήση του όζοντος για να καρπωθούν τα οφέλη που προσφέρει η χρήση του Heatsavr.
1. Μια έκθεση τοξικολογίας που εκπονήθηκε από τον διεθνή οργανισμό NSF καταλήγει στα εξής συμπεράσματα:
• Μελέτες υπό προϋποθέσεις θα εισήγαγαν ότι υπάρχει μια πάρα πολύ μικρή πιθανότητα ερεθισμού στο δέρμα και στα μάτια, φυσικά κάτω από έντονη έκθεση στις συνθήκες του υγρού.
• Το προϊόν δεν εμφανίζει καμία επιβλαβή επίδραση στο χλώριο που χρησιμοποιείται σαν απολυμαντικό, όταν φυσικά το προϊόν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή στην πισίνα.
• Τα στοιχειώδη –βασικά συστατικά του είναι food/ pharmaceutical grade και εκ των προτέρων δεν έχουν επιβολή κυρώσεων για την χρήση τους ως προσθετά τροφών.
2.Το βρετανικό Υπουργείο Υγείας ενέκρινε τις δοκιμές-test ερεθισμού σε δέρμα και μάτια, που πραγματοποιήθηκαν από τα εργαστήρια Safepharm, σύμφωνα με τις οποίες έχουμε τα εξής συμπεράσματα:
TEST ΕΡΕΘΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΑΤΙΑ Αποτελέσματα: Δεν σημειώθηκε καμία δυσμενής οφθαλμολογική επίδραση κατά την διάρκεια της μελέτης.
Συμπέρασμα: Το υλικό προς δοκιμή, με κωδικό 329179 (50 ppm)*, ταξινομήθηκε ως ΜΗ ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΟ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1 ΣΤΗΝ Α1 ΕΩΣ 8 ΚΛΙΜΑΚΑ) σε μάτι κουνελιού.
Το υλικό προς δοκιμή δεν παρουσιάζει θετικό κριτήριο σε κανένα κουνέλι σύμφωνα με τους κανονισμούς επισήμανσης της ΕΕ και χαρακτηρίζεται ως μη ερεθιστικό για τα μάτια κουνελιού. Δεν απαιτείται σύμβολο και φράση κίνδυνου για το υλικό. TEST ΕΡΕΘΙΣΜΟΥ ΣΕ ΔΕΡΜΑ Αποτελέσματα: Δεν σημειώθηκε καμία δυσμενής δερματολογική επίδραση κατά την διάρκεια της μελέτης. Συμπέρασμα: Ένα αραιωμένο διάλυμα 50 ppm του υλικού προς δοκιμή, χαρακτηρίζεται ως ΜΗ ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΟ για το δέρμα κουνελιού σύμφωνα με το σύστημα ταξινόμησης Draize. Δεν παρατηρήθηκε καμία διαβρωτική επίδραση-αλλοίωση.
3.Υγεινή επιλογή για χρήση ως κάλυμμα πισίνας.
4.Εκτεταμένες ανεξάρτητες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από Συμβουλευτική Εταιρεία για το Νερό στο Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια, στην εξωτερική πισίνα του ξενοδοχείου Hyatt Islandia Hotel , επιφάνειας 300 m² , καταλήγουν στο συμπέρασμα : Οι συνιστώσες που συμβάλουν στην ποιότητα του νερού μιας πισίνας , και συνήθως ελέγχονται από τον συντηρητή της πισίνας, δεν επηρεάζονται από την προσθήκη του Heatsavr στο νερό της πισίνας. Αυτές οι συνιστώσες συμπεριλαμβάνουν: το ελεύθερο, το ολικό και το συνδυασμένο χλώριο, την θερμοκρασία του νερού, το σύνολο των διαλυμένων στερεών σωματιδίων, το κυανουρικο οξύ, το pH, την ολική αλκαλικότητα, την σκληρότητα ασβεστίου, τον δείκτη κορεσμού, τον σίδηρο, τον χαλκό, τα νιτρικά και την διαύγεια. Η ισοπροπυλική αλκοόλη που προστέθηκε στην πισίνα κατά την διάρκεια της εφαρμογής του προϊόντος Heatsavr, διασπάται στην επιφάνεια του νερού μέσα σε λίγα λεπτά μετά την εφαρμογή , και η υπάρχουσα (τωρινή-εναπομένουσα) συγκέντρωση της στο νερό μειώνεται ταχέως. Ακόμα και στα μέγιστα επίπεδα συγκέντρωσης ισοπροπυλικής αλκοόλης που βρέθηκε στην πισίνα, οι τοξικοί κίνδυνοι από την έκθεση των λουόμενων στην ισοπροπυλική αλκοόλη είναι αμελητέοι. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων σε ποτά που καταναλώνουν οι λουόμενοι γύρω από την πισίνα επιτρέπει 30 φορές υψηλοτέρα επίπεδα συγκέντρωσης ισοπροπυλικής αλκοόλης.
5.Εκτεταμένες ανεξάρτητες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από την Aqua Science Consultants PTY Ltd σε εμπορική εσωτερική πισίνα, καταλήγουν στο συμπέρασμα : Το ελεύθερο και συνδυασμένο χλώριο, το pH, η ολική αλκαλικότητα παραμένουν σταθερά κατά την διάρκεια της δοκιμής. Δεν παρατηρήθηκε καμία αύξηση στις διακυμάνσεις των παραμέτρων που παρατηρήθηκαν. Οι χημικοί παραμετροι παραμένουν εντός των απαιτήσεων των προτύπων κατά την διάρκεια εφαρμογής-προσθήκης του Heatsavr.